U bent hier

De behandeling

Wat kunt u verwachten als u bij mij in de praktijk komt? 

U komt eerst voor een intakegesprek en krijgt dan uw eerste behandeling. 
Als U voor de eerste keer bij mij komt zal ik eerst uw gegevens noteren. We maken samen een anamnese van uw (ziekte)geschiedenis. Ik zal u pas behandelen nadat u met uw klacht naar uw huisarts bent geweest. Ik zal nooit zijn behandeling doorkruisen of u afraden bepaalde medicijnen te nemen. Dat is een zaak tussen u en uw huisarts. De medicijnen zijn soms gewoon nodig en de arts is de deskundige. Verander daarom nooit op eigen houtje uw voorgeschreven medicatie!

Ik leg u vervolgens uit hoe ik behandel. Daarna werk ik, samen met u aan het genezingsproces. De behandeling bestaat uit een gesprek, handoplegging en huiswerkopdrachten die ik meegeef. Ik ga daarbij uit van uw eigen verantwoordelijkheid.

Na de eerste behandeling zal ik u vragen of u verder wilt gaan met de sessies. Als dat het geval is, komt u vijf keer. Ik maak dan een behandelcontract, waarin wordt aangegeven hoe vaak er is afgesproken, wat de doelstellingen van de behandeling zijn en verdere afspraken. 

Voortgang en beëindiging van de behandeling 
Gedurende vijf weken behandel ik 1 x per week. Daarna wordt geëvalueerd of er verandering is opgetreden en besluiten we of we al dan niet door gaan. Wanneer er een merkbare verandering is in het klachtenpatroon zal ik u voorstellen wat meer tijd tussen de behandelingen te laten tot we uiteindelijk het tijdstip bepalen waarop we met de behandeling zullen stoppen. Genezing is niet altijd mogelijk, maar wel is het vaak zo dat er verlichting van de klachten optreedt. Als U met de behandeling wilt stoppen, doe dit dan s.v.p. in overleg met mij en blijf niet zomaar weg.